Koji način oporezivanja je povoljniji, paušal ili vođenje knjiga?

Pre bilo kakve odluke o načinu oporezivanja obavezno se posavetujte sa knjigovođom koji će vam predočiti kolike mesečne obaveze ćete imati ako se opredelite za paušalan način oporezivanja, a kolike kod oporezivanja na stvarnu dobit-vođenju poslovnih knjiga. Iz dosadašnjeg iskustva, često smo imali situacije u kojima su doktori smatrali da im knjigovođa nije potreban, i opredelili se za paušalno oporezivanje. Nakon godinu dana, kada bi shvatili da su im obaveze za porez i doprinose mnogo veće od njihovih kolege koje imaju knjigovođu, javljali su se nama i menjali način oporezivanja, shvativši da sa trošakom knjigovođe, koji nisu imali do tada, ipak plaćaju znatno manje obaveze za porez i doprinose.

 

 

VAŽNA NAPOMENA: OVO JE BILO MOGUĆE SPROVESTI U DELO DO PRE JEDNE GODINE. IZMENAMA ZAKONA UKOLIKO BI SE NEKO OPREDELIO ZA PAUŠALNO OPOREZIVANJE, PA NAKON TOGA HTEO DA PROMENI NAČIN OPOREZIVANJA, PREĐE NA VOĐENJE POSLOVNIH KNJIGA, NIJE DOZVOLJEN PRELAZAK PO SLOBODNOJ VOLJI, VEĆ SAMO PO SILI ZAKONA. ŠTO ZNAČI DA BI ORDINACIJA KOJA ŽELI DA PREĐE IZ PAUŠALA NA VOĐENJE KNJIGA MORALA DA SE IZBRIŠE IZ REGISTRA I PONOVO PROLAZI CELOKUPNU PROCEDURU REGISTRACIJE!

Pre nego što otpočnete proces registracije budite slobodni da nas pozovite, kako bi vam usmeno predočili prednosti i mane raznih vidova oporezivanja koje vam zakon dozvoljava, i pronašli najbolje i najpovoljnije rešenje za vaš biznis. Možete nas kontaktirati putem telefona 060/3325-655. Vi se posvetite razvijanju sopstvenog biznisa.

Trudimo se da budemo „ČUVARI VAŠEG VREMENA I FINANSIJA.”

Više o načinima oporezivanja možete pogledati OVDE.