Da li je dozvoljeno da dr specijalista pruža usluge iz opšte stomatologije?

 

Specijalistički stomatološki pregledi i ambulantne dijagnostičke i terapijske intervencije iz određene oblasti stomatologije, a u hirurškoj oblasti stomatologije i operacije za čije izvođenje nije potrebna opšta anestezija, odnosno višečasovni nadzor nad zdravstvenim stanjem bolesnika se obavljaju u specijalističkoj ordinaciji ili stomatološkoj poliklinici.

 

 

Osnivač poliklinike, ili specijalističke ordinacije dentalne medicine kao, uostalom, i svaki drugi osnivač bilo kojeg drugog oblika zdravstvene službe, samostalno obavlja delatnost, ličnim radom, kao preduzetnik, nije protivno zakonu da svojim pacijentima pruži potrebnu zdravstvenu uslugu i iz oblasti opšte stomatologije, iz koje je potrebno zvanje, znanje i veštine stekao pre specijalističkih studija. Takođe, nije protivno zakonu da i ostali stomatolozi – specijalisti pružaju usluge iz oblasti opšte stomatologije. U prilog takvom mišljenju je i predlog nomenklature stomatoloških usluga koji je utvrdila Stomatološka komora Srbije, u saradnji sa Stomatološkim fakultetom Univerziteta u Beogradu i Republičkom stručnom komisijom za stomatologiju.

Predlog nomenklature pogledajte na: www.stomkoms.org/cr.

Ako vam je potrebno usmeno pojašnjenje ili bilo šta drugo iz našeg domena, slobodno nas kontektirajte putem telefona 060/3325-655 ili 011/33-706-18.

Trudimo se da budemo „ČUVARI VAŠEG VREMENA I FINANSIJA.”

Više o neophodnoj dokumentaciji za registraciju zdravstvenih delatnosti možete pogledati OVDE.